fbpx

Testa dig för Covid-19 & få reseintyg utskrivet

Legehuset erbjuder antikroppstester för Covid-19, vilket kan påvisa tecken på genomgången infektion. Vi utfärdar även Coronaintyg inför utlandsresor.

Antikroppstest

Ett antikroppstest kan ge svar på om man utvecklat antikroppar efter en infektion av Covid-19. Testet är tillförlitligt, CE-märkt och finns med på Folkhälsomyndighetens lista (markerat och man kan klicka för länk) över serologiska tester för Covid-19. Genom ett litet stick i fingret tas en droppe blod som placeras på en teststicka. Testet tolkas av en läkare och du får svar inom 15 min.

Boka tid

Corona reseintyg inför utlandresa och utlandsstudier

Planerar du en utlandsresa inom snar framtid? Olika länder har olika förhållningsregler vid inresa och en del kräver ett intyg som visar att du har antikroppar, alternativt ett intyg som visar att du inte har en pågående covid-19 infektion. Det ligger på ditt ansvar att ta reda på om och vilket intyg du behöver för att få resa in i just det landet. Legehuset utfärdar intyg för Covid-19, besök någon av våra mottagningar eller boka en tid nedan. Våra intyg utfärdas av läkare och är på engelska.  Legehuset erbjuder följande test:

PCR-test & reseintyg– bekräftar att du ej har pågående infektion 
Testet tas i svalget eller näsan. Du får svar inom 36 timmar. Intyget hämtar du i receptionen på kliniken som ligger i Kista Gallerian eller elektroniskt. 
Pris:  Test + intyg 1600 kronor. 
Tidsåtgång: Svar ges inom 36 timmar Det innebär att du måste planera att provtagningen sker vid rätt datum relaterat till din avresa.  

Kapillärt antikroppstest - bekräftar om du har haft Covid-19 och utvecklat antikroppar. 
Snabbtestet som tas kapillärt (via ett stick i fingret). Testet visar både IgM och IgG . Du får ditt provsvar inom 15 minuter. 
Pris:  Test + intyg 990 SEK. 
Tidsåtgång: Ca 15-20 minuter. Du får ditt provsvar/intyg i handen alternativt hämtar upp den via receptionen när så önskas. 

Venöst antikroppstest - bekräftar om du har haft Covid-19 och utvecklat antikroppar. 
Detta är ett venöst prov. Blodprovet tas i armvecket och skickas sedan till laboratorium för analys. Svaret kommer inom två-fyra dagar och du hämtar intyget i vår reception eller får hem via posten.  
Pris:  Test + intyg 1250SEK. 
Tidsåtgång: Då provet analyseras i ett laboratorium kan det ta mellan två till fyra arbetsdagar. Du kan hämta upp provsvaret/intyget via receptionen eller välja att få den hemskickad per post.

Boka tid

Med tanke på rådande läge ber vi dig med förkylningssymptom eller feber att stanna hemma till dess att du varit symptomfri i 48 timmar. Därefter är du varmt välkommen att boka in en tid hos oss.

Pris

Antikroppstest för Covid-19 – 490kr
Antikroppstest ink reseintyg för Covid-19 (kapillärt) - 995kr 
Corona PCR reseintyg - 1600kr
Venöst antikropsstest - 1250kr
Antikroppstest för Covid-19 vid hembesök – 995kr (+500kr om reseintyg ska utfärdas)
Företag – vi skräddarsyr enligt antal anställda, pris vid förfrågan.