Hemifrån vs kontor

Jobba hemma eller på kontoret?

Coronarestriktionerna lättas och från och med den 29:e september tas bland annat råden om att jobba hemifrån bort. Coronapandemin har lett till att arbetsplatser snabbt har behövt ställa om och behövt hitta nya sätt att arbeta på för att undvika trängsel på kontoret. På vissa arbetsplatser har man ställt om helt och hållet och haft sina anställda hemma sedan pandemins start. Hur ställer man nu tillbaka när restriktionerna lättas och folk återvänder till sina kontor?

Det senaste året har med all säkerhet ändrat vårt tänk kring hur, var och när vi arbetar och det kommer nog aldrig riktigt bli som det tidigare varit. Att arbeta hemifrån har gett många större möjlighet att låta tankarna vandra, ta en promenad, en paus, eller för den delen välja om du ska sitta i köket och jobba eller sitta vid din uteplats.

Att växla över till arbete hemifrån innebär samtidigt att du förlorar dina vanor och rutiner som arbete inne på kontoret medför. Morgonmöten, bolla idéer spontant vid kaffemaskinen eller lunchmöten med andra branschkollegor är bara några inslag i arbetsvardagen som många annars är vana vid. Arbetet på plats ger vanligtvis tydligare signaler om när det är dags att jobba och när man ska ha en paus.

Oavsett vad man föredrar så har det för många blivit mer flexibelt att välja hur man vill forma sin arbetsdag. Men för dem som kanske föredrar att spendera sina dagar på kontoret så har det blivit allt viktigare att vistas i en arbetsmiljö som är smittsäker.

Vi på Legehuset arbetar dagligen med dessa frågor och där vi hjälper företag att smittsäkra deras arbetsplatser. Vill ni veta mer om hur ni kan smittsäkra eran arbetsplats? Hör av er till oss så hjälper vi er.