Just nu:

Gratis TBE-vaccin för barn 1-11 år

Erbjudandet gäller i våra kliniker i Stockholm och Örebro och fram till den 31:a december 2022. Boka tid eller kom på drop-in!

Obs! Erbjudandet gäller i mån av vaccin och vid ett vaccinationstillfälle.

Boka en tid här nedan.

tbe-vaccin barn 2022

De senaste åren har antalet TBE-fall ökat enormt. Antalet fall har dubblerats på kort tid och ökningen tros fortsätta. Riskområdena för TBE har blivit större, vilket betyder att fästingar samt sjukdomen TBE sprider sig i landet. 

Att vaccinera sig mot TBE gör de flesta inför eller under fästingsäsongen.

För att erhålla ett fullgott skydd inför nästkommande säsong är det bra att börja i god tid.

Grunddoseringen tar 4–6 månader att genomföra eftersom dos 2 och 3 ska ha ett glapp på 3-5 månader mellan sig.

På Legehuset menar vi att förebyggande vård inte är en kostnadsfråga. Och vi tror på att ett bra skydd ger ett godare liv. Särskilt för de yngre av oss.

Därför erbjuder Legehuset alla barn mellan 1–11 år gamla en dos TBE-vaccination kostnadsfritt. Med denna insats hoppas vi öka vaccinationstäckningen bland nästkommande generationer och på så vis göra en riktad insats för framtidens folkhälsa.

Kort om TBE

TBE, Tick Born Encephalitis, är en fästingburen virussjukdom som kan föranleda allvarlig sjukdom. En tredjedel av alla smittade får ytterligare komplikationer av sjukdomen, oftast genom att viruset sprider sig till hjärnan. Då kan sjukdomen leda till allvarliga symtom. Förlamning, minnesstörningar, balansrubbningar är vanliga komplikationer. I vissa sällsynta fall kan sjukdomen leda till livshotande tillstånd. Det kan ta mycket lång tid att återhämta sig från sjukdomen och det är inte ovanligt med bestående men.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss gärna via hemsidan eller
ring oss på 010-550 26 00.