Fördelarna med att sola

5 sätt att skydda dig mot solen i sommar!

Sommaren är här och med den kommer solen. Strand, grillfester och längre dagar med mer solljus gör att många spenderar mer tid utomhus. Men glöm inte att skydda dig mot solen. Riskerna är många med att exponera sig för solen för mycket och för ofta. Kroppen håller räkning, men med dom här tipsen kommer du en bra bit på vägen i att skydda dig och andra mot solens strålning

Använd solfaktor med högt solfaktor

Applicera solkräm regelbundet under sommarmånadernas. Rekommendationen är att åter applicera solkräm varannan timme.

Använd heltäckande klädsel

Solkräm är inte ett fullgott skydd mot solens faror. Det är bra om du kan komplettera skyddet med att bära heltäckande kläder samt minimera tiden med bar hy i solen. Ett tips är att säsongsanpassa garderoben och bära luftigt material under sommarmånaderna.

Använd solglasögon och hatt

Att använda UV- säkra solglasögon och keps/hatt är ett bra sätt att skydda ansiktet mot solens strålar. Hyn i ansiktet är tunn och bränns lätt varav det är viktigt att skydda den mot yttre påverkan från solen.

Mer tid i skuggan, mindre i solen

Det bästa skyddet mot solen är att inte vara i direkt solljus. Sök dig till skuggan och sola aldrig mer än 20 minuter åt gången.

Använd solkräm även på molniga dagar.

Upp till 80% av solens UV-strålar bryter igenom moln och träffar marken. Därmed bör du använda solkräm även när solen inte är framme.

Solens hälsofrämjande effekter är något vi bör åtnjuta, men lagom har aldrig varit ett mer passande begrepp än när det kommer till soldyrkandet. Besök någon av våra kliniker och ta reda på om du har ett överskott eller brist på D-vitamin.

Besök Legehuset

Legehuset finns i Stockholm, Göteborg, Örebro och Linköping. Du kan enkelt boka tid för en hälsokontroll, vaccination, läkarintyg eller blodprov via vår hemsida eller via vår kundtjänst på 010-550 26 00.