Antigentest med reseintyg 295kr

Antigentest med reseintyg nu 295kr

Aktiviteten för arbetsresor och nöjesresor fortsätter att öka samtidigt som allt fler länder accepterar ett antigentest med reseintyg för inresa till landet. Legehuset sänker nu priserna på antigentest med reseintyg till 295kr.

Antigentest

Ett antigentest kallas även för ett snabbtest och är ett test som kan visa att du inte har en pågående covid-19 infektion. Testet tas med en provtagningspinne i svalget och känner av proteiner som finns på virusets yta. Svar på testet ges oftast inom ca 20 minuter. Vid ett negativt resultat utfärdas ett reseintyg av legitimerad läkare. Intyget är signerat och stämplat och utfärdas på engelska.

Alla tester som vi använder oss av är CE-märkta och uppfyller Folkhälsomyndighetens krav på prestanda.

Digitalt intyg med QR-kod

Legehuset utfärdar reseintyg via appen Coronafree. Coronafree är en säker digital tjänst i mobilen som ger dig tillgång till ditt provsvar och intyg på ett säkert sätt.

Appen kan användas av dig med eller utan svenskt personnummer. Du följer enkelt alla steg efter att ha laddat ner appen. Där kommer du att få välja om du vill registrera dig via BankID eller logga in via Google login/Apple-ID. Du kommer att ha tillgång till dina certifikat i appen och kommer även att kunna se din provhistorik. All nödvändig information inför avresa kommer att finnas till hands digitalt, direkt i telefonen.

Legehuset är anslutet till E-hälsomyndighetens e-tjänst Covidbevis. Det innebär att ditt negativa test för covid-19 automatiskt kan lagras i ett covidbevis. Ditt testbevis kan du använda vid resor i Europa. Om du har en digital brevlåda så kommer ditt testbevis också att skickas till den.

Mer information om Covidbevis och vanliga frågor hittar ni här.

Information om hur man skaffar en digital brevlåda hittar ni här.

Reseinformation

Det är viktigt att veta att du själv är ansvarig för att välja rätt test inför resa och att du själv har tagit reda på vad som gäller för just ditt resmål. Reglerna kan ändras fort därför är det viktigt att alltid ha koll på den senaste informationen. Du kan hitta den senaste informationen via Sweden Abroad eller genom din resebyrå.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar kring tester inför resa eller utfärdande av reseintyg?

Du är välkommen att kontakta oss via vår chatt på hemsidan, på Instagram eller genom Facebook Messenger.