Denguefeber vaccin

Denguefeber – Nu kan du vaccinera dig

Denguefeber är en virussjukdom som sprids genom myggor och finns i över 120 länder runt om i världen. Tidigare var det endast möjligt att skydda sig genom att använda preventiva medel som exempelvis myggmedel, men sedan april i år erbjuder vi på Legehuset ett vaccin mot denguefeber.

Vilka symtom ger denguefeber?

Symptomen liknar influensan med feber och hudutslag. I vissa fall kan sjukdomen leda till inre blödningar, vilket kan vara livshotande. Det finns olika typer av denguevirus, vilket innebär att man kan drabbas av sjukdomen flera gånger. Risken för allvarlig sjukdom ökar om man tidigare har insjuknat i denguefeber.

Vart finns denguefeber?

Denguefeber förekommer i subtropiska och tropiska områden runt om i världen och är vanlig i både Afrika, Asien och Central- och Sydamerika. Även om man tidigare har kunnat skydda sig med hjälp av myggmedel, kan sjukdomen fortfarande spridas överallt i ett land genom myggor. Antalet fall av denguefeber är högt och uppgår till 390 miljoner per år, vilket resulterar i cirka 20 000 dödsfall.

Kan jag vaccinera mig mot Denguefeber?

Vi på Legehuset erbjuder nu vaccination mot denguefeber, som kan ges till personer från 4 års ålder. Vaccinet, som heter Qdenga, består av två doser som ska ges med tre månaders mellanrum. I nuläget rekommenderas inte någon booster-dos för dengue vaccinet. Det är dock viktigt att notera att vaccinet inte ska ges till gravida kvinnor.

Vaccinera dig mot denguefeber hos Legehuset

Välkommen till Legehuset för att vaccinera dig mot denguefeber inför din resa. Du kan boka tid genom att besöka vår hemsida eller genom att ringa vår kundtjänst på nummer 010-550 26 00.

Legehuset är en vårdgivare som finns tillgänglig i flera städer runt om i landet, såsom Stockholm, Göteborg, Linköping och Örebro. Vi erbjuder nu prisgaranti på våra vaccin och läkarintyg.

Prisvänligt vaccin med prisgaranti

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder högkvalitativ vård till ett överkomligt pris. Därför garanterar vi nu att våra priser för vaccin och läkarintyg är de lägsta som finns tillgängliga i Sverige. Om du mot förmodan hittar ett billigare pris någon annanstans, matchar vi det priset.

Vi på Legehuset vill se till att du får den vård du behöver till ett rimligt pris. Välkommen att besöka oss på någon av våra mottagningar för att ta del av vår prisgaranti och för att boka tid för vaccination.