Grundskyddet hos Legehuset

Grundskyddet – En viktig del i vår vardag

Grundskydd är en viktig del av förebyggande vård. Grundskyddet är en samling vacciner som rekommenderas för att skydda mot allvarliga sjukdomar. På Legehuset erbjuder vi ett grundskydd som inkluderar vacciner mot difteri, stelkramp, kikhosta, mässling, röda hund och påssjuka.

Sjukdomar som difteri, stelkramp, kikhosta, mässling, röda hund och påssjuka är allvarliga och kan ha allvarliga konsekvenser för vår hälsa. Om du inte tagit grundskyddet sedan det gavs i skolan och du är över 30 år gammal är det dags att fylla på grundskyddet.

Vad är difteri?

Difteri är en allvarlig sjukdom som påverkar luftvägarna och kan orsaka halsinflammation och andningsbesvär. Sjukdomen kan förväxlas med halsfluss i de inledande stadierna. Difteri sprids genom luften via hosta och nysningar och kan också smitta genom direktkontakt med sjuka personer eller genom närkontakt med deras slem. Vaccineringsprogrammet mot difteri har bidragit till en kraftig minskning av sjukdomens förekomst och är ett viktigt steg för att förhindra sjukdomens spridning.

Vad är stelkramp?

Stelkramp är en annan allvarlig bakteriesjukdom som påverkar musklerna och kan orsaka allvarlig muskelsmärta och förlamning. Sjukdomen sprids genom direktkontakt med sjuka personer eller genom smuts och annat som bakterierna frodas i. Vaccineringsprogrammet mot stelkramp har också bidragit till en kraftig minskning av sjukdomens förekomst och är ett viktigt steg för att förhindra sjukdomens spridning.

Vad är kikhosta?

Kikhosta är en sjukdom som påverkar andningssystemet och kan orsaka hosta och andningsbesvär, speciellt hos små barn. Sjukdomen sprids genom luften via hosta och nysningar och är mycket smittsam. Vaccineringsprogrammet mot kikhosta har bidragit till en kraftig minskning av sjukdomens förekomst och är ett viktigt steg för att förhindra sjukdomens spridning.

Vad är mässling?

Mässling är en sjukdom som påverkar huden och immunsystemet och kan orsaka feber, utslag och hudirritation. Sjukdomen sprids genom luften via hosta och nysningar och är mycket smittsam. Vaccineringsprogrammet mot mässling har bidragit till en kraftig minskning av sjukdomens förekomst och är ett viktigt steg för att förhindra sjukdomens spridning.

Vad är röda hund?

Röda hund är en mycket smittsam sjukdom som kan orsaka utslag, feber och ledvärk. Särskilt allvarligt är det för gravida kvinnor då det kan leda till missbildningar hos fostret. Vaccinering är det effektivaste sättet att skydda sig mot röda hund.

Vad är påssjuka?

Påssjuka är en mycket smittsam sjukdom orsakad av ett virus. Sjukdomen kan orsaka allvarliga hälsoproblem och i värsta fall leda till döden. I Sverige är sjukdomen mycket ovanlig på grund av effektiv vaccinationskampanj. Trots det är det viktigt att skydda sig och sin familj mot påssjuka. Vaccination är den mest effektiva metoden för att skydda sig mot sjukdomen.

Om Legehuset

Legehuset har flera vårdmottagningar med inriktning på förebyggande vård. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Linköping och Örebro och erbjuder både drop in-tider och bokade besök. Vi har en kundtjänst som du kan nå på numret 010-550 26 00. Vi är stolta över att erbjuda Sveriges mest prisvänliga privata vård.

Ta grundskyddet hos dig hos Legehuset

Legehuset erbjuder grundskyddet mot de sex sjukdomarna difteri, stelkramp, kikhosta, mässling, röda hund och påssjuka. Vi har en erfaren personal som tar hand om dig och din hälsa på bästa sätt. Boka en tid för vaccination idag på vår hemsida och skydda dig och dina nära och kära.

Prisgaranti på grundskyddet

Vi på Legehuset tror på att alla ska ha tillgång till god hälsa. Därför erbjuder vi prisgaranti på alla vacciner och läkarintyg för att säkerställa att alla har möjlighet att skydda sig. Hittar du ett billigare pris så matchar vi det helt enkelt.

Grundskyddet är viktigt – boka tid idag

Vaccination är ett enkelt och effektivt sätt att skydda oss från allvarliga sjukdomar. Genom att vaccinera dig med grundskyddet hos Legehuset kan du förebygga smittspridning och hålla dig och dina anhöriga friska. Boka en tid idag och skydda dig och din familj.