Hälsokontroller

Hälsokontroller – Så gör du en hemma

Legehuset är en plats där du kan få olika hälsokontroller och vårdtjänster för att upptäcka hälsoproblem i tid. Men vad gör du om du inte har möjlighet att besöka Legehuset eller om du vill göra en hälsokontroll på egen hand? I den här artikeln ska vi titta närmare på hur du kan göra hälsokontroller på egen hand.

Vad är hälsokontroller?

Hälsokontroller är ett sätt att undersöka din hälsa och upptäcka eventuella problem i tid. Det är viktigt att genomföra regelbundna hälsokontroller för att hålla koll på ditt hälsotillstånd. En hälsokontroll kan hjälpa dig att upptäcka olika sjukdomar, till exempel högt blodtryck, diabetes, högt kolesterol och hjärtsjukdomar.

Vilka hälsokontroller erbjuder Legehuset?

Legehuset erbjuder olika kontroller för att passa dina behov. Vi har olika paket att välja mellan, som inkluderar olika undersökningar och analyser. Paketen varierar i omfattning och pris, så att du kan välja det som passar dig bäst. Kontrollerna kan inkludera blodprov, urinprov, EKG, lungfunktionstest och andra undersökningar.

Vikten av hälsokontroller

Hälsokontroller är en viktig del av att ta hand om din hälsa. Genom att göra regelbundna hälsokontroller kan du upptäcka eventuella hälsoproblem i tid och få behandling för att förhindra allvarligare sjukdomar. Det är därför viktigt att du kontroller hälsan regelbundet och att du följer upp eventuella avvikelser.

Hur kan jag göra en hälsokontroll på egen hand?

Även om det är viktigt att göra regelbundna hälsokontroller med en läkare eller sjuksköterska, kan du göra vissa undersökningar på egen hand. Här är några tips för att hålla koll på din hälsa:

  • Mät ditt blodtryck regelbundet med en blodtrycksmätare.
  • Kontrollera din vikt och BMI för att se till att du inte går upp i vikt.
  • Kolla ditt sockervärde med en blodsockermätare om du har diabetes eller högt blodsocker.
  • Gör en självundersökning av brösten eller testiklarna för att upptäcka eventuella knölar eller förändringar.

Besök Legehuset när du är redo för en ordentlig hälsokontroll

På Legehuset är vi stolta över att kunna erbjuda våra kunder olika hälsokontroller för att upptäcka hälsoproblem i tid. Vi tror att regelbundna hälsokontroller är en viktig del av att ta hand om din hälsa och vi erbjuder ett brett utbud av kontroller för att hjälpa dig att hålla dig frisk.

Vi erbjuder även vaccin, utfärdande av läkarintyg och blodanalyser. Legehuset har ett antal olika blodanalyser att välja mellan, såsom testosteronprov, sköldkörtelprov, vitaminkollen och allergikollen. Genom att utföra blodanalyser kan vi upptäcka eventuella hälsoproblem i tid och hjälpa till att förhindra allvarligare sjukdomar.

Legehuset har flera platser runtom i Sverige, bland annat i Stockholm (Tyresö Centrum, Kista Galleria, Hammarby Sjöstad), Göteborg (Nordstan & Partille), Linköping och Örebro. Vi finns alltid tillgängliga för att hjälpa till med dina vårdbehov och hälsokontroller. Kontakta oss på telefonnummer 010 -550 26 00 eller mejla oss på [email protected] för att boka din nästa hälsokontroll.