Läkarintyg - få koll intygen

Läkarintyg – Få koll på de olika intygen du behöver

Läkarintyg är ett intyg som påvisar din hälsa och används ofta inom arbetslivet för att visa att du kan utföra de uppgifter som krävs för ditt uppdrag. Hos Legehuset har vi lång erfarenhet av att utfärda intyg och är väl bekanta med de myndigheter och försäkringsbolag som kräver dem.

Vad är högre behörighet?

Högre körkortsbehörighet är ett tillägg till ditt körkort som gör det möjligt att framföra tyngre fordon. För personer under 45 år räcker det vanligtvis med en ifylld hälsodeklaration och synundersökning för att förnya sin högre körkortsbehörighet, medan personer över 45 år behöver genomgå en läkarundersökning och få ett läkarintyg. Hos Legehuset kan vi utfärda läkarintyg gentemot Transportstyrelsen och skicka dem digitalt.

Varför behöver jag ett läkarintyg för mitt försäkringsbolag?

Försäkringsbolag kräver ofta ett läkarintyg för att kunna betala ut ersättning. Hos Legehuset kan vi hjälpa dig att genomgå en läkarundersökning och utfärda ett giltigt intyg för att du ska kunna få den ersättning du har rätt till. Vi är förankrade med landets största försäkringsbolag och erbjuder marknadens prisvänligaste pris på läkarintyg för försäkringsärenden.

Behöver jag ett intyg för att jobba på fartyg?

För att arbeta som sjöman krävs ett läkarintyg Sjöfart som visar att du uppfyller de medicinska kraven för att arbeta inom sjöfartsbranschen. Legehuset utfärdar elektroniska intyg Sjöman/Sjöfolk enligt STCW Manila och är anslutna till sjöläkarwebben. Vi utför också medicinska undersökningar och ger råd om vaccinering för att uppfylla Transportstyrelsens krav.

Krävs det intyg för att arbeta med taxi?

Intyget Taxi/Uber krävs för att arbeta som förare inom taxi- och Uber-branschen. Hos Legehuset kan vi utfärda läkarintyg för arbete inom olika branscher, inklusive taxi- och Uber-branschen. Vi genomför medicinska undersökningar och ger dig ett giltigt intyg som visar din hälsa och kapacitet att utföra dina arbetsuppgifter.

Legehuset och läkarintyg

På Legehuset har vi lång erfarenhet av att utfärda intyg och vi strävar alltid efter att erbjuda den bästa möjliga servicen till våra kunder. Vårt mål är att göra processen smidig och enkel för dig, oavsett vilken typ av läkarintyg du behöver. Besök oss på någon av våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.