Vårdbussen

Legehuset lanserar vårdbussen – Vård som kommer till dig

Vårdbussen är ett nytt initiativ av Legehuset vars syfte är att erbjuda jämlik vård. Under Covid-19 pandemin blev det tydligt att behovet av tillgänglig och nära vård finns över hela Sverige. Legehuset har i egenskap av vårdgivare varit med och bidragit i kampen mot Covid-19. Nu när samhället återgår till ett normalläge tar vi det steget längre genom att fortsätta åka ut till samhällets invånare och erbjuda vård som kommer till dig.

Därför lanserar Legehuset nu Vårdbussen

Vårdbussen är mobila vårdmottagningar som erbjuder ett tiotal olika vårdtjänster. Bland dessa erbjuds vaccination som exempelvis TBE (fästingvaccin), Grundskydd och Hepatit A+B.

Utöver vaccination kommer Vårdbussen att erbjuda provtagning för olika folkhälsosjukdomar som diabetes och högt blodtryck. Vårdbussen kommer även ge besökare möjligheten att genomföra PCR-test och Antigen-test.  

Vi finns där för screening inför släktträff, sommarresan eller andra tillfällen där viruset kan spridas! 

Vårdbussen är framtagen med patientens bästa i åtanke. Mottagningarna är kliniska och inredda som mindre vårdmottagningar. Där kan vår vårdpersonal erbjuda en patientsäker och nära vård – över hela landet.

Vårdbussen finns i Region Stockholm, Skåne och Västra Götaland. De första mobila mottagningarna kommer att utgå från Stockholm och i takt med att sommaren drar igång kommer ytterligare mobila mottagningar att ställas ut.

Schema v.14

  • Tisdag, 5/4. Skärholmen, Skärholmsplan 4.
  • Onsdag, 6/4. Tyresö, Tyresö Centrum.
  • Torsdag,7/4. Huddinge, Sjödalstorget 13.
  • Fredag, 8/4. Värmdö, Värmdö Centrum (Utanför Ica Maxi).
  • Lördag, 9/4. Solna Centrum, Hotelgatan 1.
  • Söndag, 10/4. Sollentuna Centrum, Aniaraplatsen.

Du hittar våra öppettider för kliniker här.