Vårdbussen

Legehuset sänker sina priser på TBE-vaccinering

Runt omkring i Norra Europa har fästingen breddat ut sig och ökat i antal. I Sverige fördubblades antalet fall av TBE på bara ett år.

Fästingen kan bära på ett virus ur Flavisläktet. Det är flaviviruset som sprider TBE, men fästingen kan även bära på uppemot tjugo andra sjukdomar. Mildare väder, en ökande gnagarpopulation och en större rådjursstam tros alla bidra till att fästingarna växer i antal. 

Det lönar sig att vara vaccinerad, men du bör även ta vissa förebyggande åtgärder. Använd exempelvis täckande kläder och insektsspray när du besöker naturområden.  

På Legehuset har vi följt utvecklingen på nära. Våra Vårdbussar är ett av flertal initiativ i att minska risken för att insjukna i TBE bland allmänheten. 

Vi vill att vårdtjänster ska vara tillgängliga – för alla. Därför sänker vi nu priserna på TBE-vaccinet till 349 kr. Priset gäller både vuxna och barn. 

Vi har även tillämpat en kampanj som löper under sommaren, så att du kan ta alla tre doser till ett förmånligt pris. Om du tar din första dos hos oss får du också rabatt på din andra och tredje dos. Efter den tredje dosen har du ett fullgott skydd mot TBE. Vårt mål är att alla ska ha råd att vaccinera sig! 

För att behålla ett fullgott skydd är det viktigt att fylla på skyddet efter tre år med en boosterdos. Sedan behöver du endast fylla på vart femte år.

Besök en av våra kliniker eller Vårdbussar – Vi finns tillgängliga alla dagar i veckan. Om du inte kan komma till oss så kommer vi till dig. 

Här hittar du vårt körschema och vilka hållplatser Vårdbussen står på.