Vaccination Västra Götaland

Tack för att du har vaccinerat dig!

Vi har sedan starten i vår vaccinerat över 45 000 svenskar. Men vårt jobb tar inte slut där. Vi fortsätter vårt arbete med vaccinationen mot Covid-19 och ökar nu tillgängligheten med att erbjuda vaccination med drop-in.

22 stadsdelar – 45 000 tester

På uppdrag av Västra Götalandsregionen har vi sedan i våras hjälpt till med massvaccinationen mot Covid-19. Totalt har det rört sig om 22 stadsdelar i länet där vi sedan start har vaccinerat över 45 000 invånare.

Skydda dig och andra

Vaccinationen skyddar dig från att bli sjuk och minskar också risken för att du smittar andra. På sikt bidrar det till att minska smittspridningen i hela samhället, vilket är nödvändigt om vi ska återgå till en normal vardag. Och även om just du skulle få en lindrig variant av sjukdomen så finns det andra personer som löper stor risk att bli svårt sjuka.

De vacciner som är godkända mot Covid-19 skyddar effektivt mot allvarlig sjukdom och gör att kroppens immunförsvar bygger upp ett skydd mot sjukdomen.

Vaccination med drop-in

Från och med idag ökar vi tillgängligheten för Covid-19 vaccination och erbjuder vaccination med drop-in i vår klinik på Parkgatan 8 i Göteborg. Dit kan man komma och få sina doser vaccin utan att ha bokat en tid.

Vill du veta mer om varför det är bra att vaccinera sig eller har funderingar kring vaccination? Läs mer på våra vanliga frågor och svar kring Covid-19 vaccination.