Utlandsresa-vaccin

Utlandsresa och vaccination

Utlandsresa är ofta en av livets stora äventyr, men de innebär också en risk för att utsättas för farliga sjukdomar som inte finns i ditt hemland. Vaccinering är den bästa förebyggande åtgärden som du kan ta för att skydda dig mot sjukdomar som är vanliga i ditt resmål.

I denna artikel tittar vi närmare på åtta anledningar till att vaccinera sig före resan, samt vad du bör tänka på innan du reser.

8 skäl att vaccinera sig innan utlandsresa

  • Vaccin kan skydda mot smitta och sjukdomar som finns i det land du reser till.
  • Vaccin kan hjälpa dig att undvika dyra och smärtsamma behandlingar för sjukdomar som du utan vaccin riskerar att få under din resa.
  • Vaccin kan förhindra att du tar med dig ett virus eller bakterie tillbaka hem som kan orsaka smittspridning.
  • Vaccin kan skydda dig mot att bli allvarligt sjuk även om du blir smittad.
  • Vaccin ger dig skydd mot sjukdomar som kan vara livshotande, exempelvis malaria eller covid-19.
  • Vaccin kan skydda dig mot sjukdomar som är vanliga i vissa delar av det land som du reser till. Regionala skillnader finns. Beroende på vart i landet du besöker kan det vara värt att vaccinera sig.
  • Vaccin kan hjälpa dig som tillhör riskgrupp att åtnjuta din resa till utlandet.  
  • Vaccin kan skydda andra genom att du är vaccinerad.

Vaccinering är inte allt inför utlandsresa

Det är också viktigt att ta reda på vilka andra förebyggande åtgärder du bör ta för att skydda dig mot hälsorisker under din resa. Det är viktigt att ha med korrekt skydd mot solen. Glöm inte myggmedel för att förebygga malaria och andra sjukdomar som myggor kan överföra. Om du har underliggande sjukdomar är annan nödvändig medicinering bra.

Se till att se över listan över rekommenderade förebyggande åtgärder för ditt resmål innan du reser för att säkerställa att du har allt du behöver.

Legehuset och resevaccin

På Legehuset erbjuder vi samtliga resevaccin. Du kan vara lugn i att vi har tider och att vi hjälper dig att utveckla ett gott skydd mot sjukdomar innan din avgång till resmålet. Alla våra vaccin omfattas av en så kallad prisgaranti. Det betyder att du har en garanti på att du får det mest prisvänliga priset på dina vaccin. Om du kan visa ett billigare pris än vårat, exklusive kampanjpris och andra rabatter, matchar vi det priset.

Det gör oss till Sveriges prisvänligaste privata vårdgivare.

Besök Legehuset

Legehuset finns i Stockholm, Göteborg, Örebro och Linköping. Du kan enkelt boka tid för en hälsokontroll, vaccination, läkarintyg eller blodprov via vår hemsida eller via vår kundtjänst på 010-550 26 00.