Antigentest med reseintyg – Stockholm, Göteborg, Linköping & Malmö

Antigentest - Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro & Linköping

OBS! För alla säkerhet, vänligen notera att du ej får besöka våra mottagningar vid symptom av Covid-19.

Legehuset genomför antingentest med reseintyg för dig som ska ut och resa eller vill veta om du har en pågående Covid-19 infektion. Vi har öppet alla dagar i veckan och utfärdar digitala intyg på engelska.

Se priser och svar på de vanligaste frågorna nedan.

Antigentest Covid-19 + intyg 295:-

Intyg inom 2 timmar.

För PCR-Test, boka & läs mer här.

Antigentest med reseintyg - Svar inom 2 timmar​

Planerar du en utlandsresa inom snar framtid? Olika länder har olika förhållningsregler vid inresa och en del kräver ett intyg som visar att du har antikroppar, alternativt ett intyg som visar att du har inte har en pågående covid-19 infektion. Det ligger på ditt ansvar att ta reda på om och vilket du behöver för att få resa in i just det landet. Legehuset utfärdar intyg för Covid-19, besök någon av våra mottagningar eller boka en tid nedan. Våra intyg utfärdas av läkare och är på engelska. För T-cellsprov läs mer eller boka en tid här. För Antikroppar klicka här. Se våra tjänster, priser och svar på dem vanligaste frågorna nedan.

Vid positivt testresultat från ett covidtest så kontaktas man av våra läkare för information om förhållningsregler och smittspårning. Vi ringer från ett dolt nummer och samtalet kan komma under dag- eller sen kvällstid. Detta är viktigt att känna till.

Legehuset är anslutet till E-hälsomyndighetens e-tjänst Covidbevis. Det innebär att ditt negativa test för covid-19 automatiskt kan lagras i ett covidbevis. Intyget är ett covidbevis godkänt av E-hälsomyndigheten för resor i Europa. Om du har en digital brevlåda så skickar E-hälsomyndigheten ditt testbevis till den.

Covidbevis
Klicka på länken för att läsa mer

För att det ska vara möjligt behöver flera saker stämma in på dig:

 • Du måste ha testat positivt för covid-19.
 • Provtagningen måste vara utförd i vår klinik i Kista Galleria och gäller endast ett vanligt PCR-test (ej express). Personalen måste fysiskt utföra provet på dig. Egenprovtagning och självtest gäller inte. Testet måste vara ett så kallat NAAT-test (PCR eller liknande). Observera att antigen eller antikroppstest inte är giltiga enligt EU-förordningen.
 • Det måste ha gått minst 11 dagar sedan ditt första positiva testresultat.
 • Beviset får vara högst 180 dagar gammalt från dagen för det första positiva testresultatet. Giltighetstiden är alltså högst sex månader från testresultatet.
 • Du måste ha fyllt 16 år och ha svenskt personnummer och en folkbokföringsadress i Sverige. För barn under 16 år gäller att vårdnadshavare ska begära och få tillfrisknandebeviset för barnets räkning.
 • Om du har en digital brevlåda (Digimail, E-boks, Kivra eller Min myndighetspost) skickas ditt tillfrisknandebevis dit.
 • Om du inte har en digital brevlåda postas ditt tillfrisknadsbevis till din folkbokföringsadress.
 • För att få ditt tillfrisknadsbevis så behöver du skicka ett mail till oss på [email protected] där du anger ditt namn, fyra sista i personnumret samt det datumet du testade positivt. I rubriken skriver du tillfrisknandebevis.
Covidbevis
Klicka på länken för att läsa mer

Som en av de största PCR-aktörerna i Sverige är din och dina medmänniskors säkerhet alltid vår högsta prio. Vi använder oss enbart av validerade labb och CE-märkta tester som uppfyller folkhälsomyndighetens krav på prestanda. Det medicinska Covid-19 reseintyget (reseintyg utfärdas endast vid negativt resultat) som skickas ut är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter som analysresultat, analysmetod, provtagningsdatum och -tid, personuppgifter (för- och efternamn, personnummer och passnummer).

Våra Covid-19 PCR-test (RT-PCR) är godkända av Folkhälsomyndigheten och är CE-märkta med hög tillförlitlighet. Vi erbjuder ett flertal olika Coronatest och använder oss som standard av RT-PCR som är godkända för inresa till ett flertal länder, bland annat Thailand och Indien. 

Observera att vi inte ansvarar för olika länders eller researrangörers krav och regler. Du behöver själv ta reda på vad som gäller och vilken typ av intyg som krävs i ditt fall.

OBS! För alla säkerhet, vänligen notera att du ej får besöka våra mottagningar vid symptom av Covid-19. 

Våra tjänster och priser

Just nu erbjuder vi antigentest inklusive intyg för 295:- . Intyget utfärdas inom 2 timmar. Samtliga intyg utfärdas digitalt genom Mina Sidor. Logga in via Mobilt Bankid.

Hur du laddar ner appen, hur du loggar in och all annan viktig information om appen hittar du här.

För bokning av PCR-test eller express PCR-test besök sektionen för PCR. 

OBS! Vi tar endast emot kortbetalning i våra kliniker.

Det medicinska Covid-19 reseintyget är skrivet på engelska, och signeras och stämplas av legitimerad läkare. Det innehåller uppgifter som ditt namn och passnummer samt var och när testet tagits och dess resultat.

Våra intyg utfärdas digitalt under ”Mina Dokument” på Mina Sidor.

 • Med ditt covidbevis visar du på ett enkelt och säkert sätt att du testats negativt för Covid-19.
 • E-hälsomyndigheten skapar automatiskt ett testbevis
 • Reseintyget innehåller en QR-kod
 • Reseintyget är skrivet på engelska och svenska
       Läs mer om Covidbevis här.
Covidbevis
Klicka på länken för att läsa mer

Vanliga frågor och svar

Alla reseintyg vi utfärdar är på Engelska.

Betalning sker med endast med kort. Vi har  tyvärr ingen möjlighet till kontant betalning.

Ja du kan resa med ditt barn. För barn under 13år eller minderåriga som inte har möjlighet att att använda Coronafree appen, kan du som förälder/vårdnadshavare få ditt barns intyg kopplat till din inloggning i appen.

När du anländer för din provtagning så meddelar du din vårdgivare att du önskar att få ditt barns intyg kopplat till dig. När läkaren sedan utfärdar intygen så kommer du kunna se ditt eget intyg och ditt barns intyg i appen under din inloggning.

Du får svar samma dag för ett PCR-test, inom 2 timmar för ett PCR-test Express och inom 2 timmar för ett Antigentest.

Vi utför express Coronatest i Stockholm, Göteborg och Linköping. Du får svar och intyg inom 2 timmar (vid negativt resultat)

Nej, för att minimera antalet personer som vistas samtidigt i kliniken så skickas alla intyg elektroniskt.

Legehuset utfärdar reseintyg även till dig som saknar personnummer.

Vårt mål är att besvara samtal så fort som möjligt. Under vissa tidpunkter är det många människor som ringer samtidigt vilket leder till förlängda svarstider. Vi gör vårt yttersta för att besvara era samtal på telefon men även via mail samt på facebook.com/legehuset.se och instagram.com/legehuset.se. Vid akuta ärenden under kvällar och helger hänvisar vi till facebook.com/legehuset.se.

Ja, vi har en QR-kod till alla våra intyg.

Ja, vi erbjuder drop-in tider på samtliga kliniker.

Legehuset har två kliniker i Stockholm och kliniker i Göteborg, Partille och Linköping. Se alla här.

Nej, alla våra kliniker är kontantfria och tar endast emot kortbetalning.

Ni hittar öppettiderna för respektive klinik här

Legehuset hjälper på uppdrag av Västra Götalandsregionen och Region Stockholm till med massvaccinationen av invånarna i länen. För mer info besök Covid-19 Vaccination-sidan

Legehuset använder sig enbart av lab som är validerade enligt Folkhälsomyndighetens krav.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.