Boka tid för Covid-19 Vaccination i Stockholm

Legehuset hjälper på uppdrag av Region Stockholm till med massvaccinationen av Stockholm invånare.

Vi vaccinerar dos 1-dos 5. Vi erbjuder tidsbokning (endast via Alltid öppet) och drop-in (i mån av tid och i mån av tillgång till vaccin). Helt kostnadsfritt.

OBS! Vaccinationen sker inte inne i kliniken utan på vår vaccinationsenhet utanför gallerian, på Danmarksgatan 38.

Alla boende för äldre (SÄBO), alla invånare som får hemsjukvård eller hemtjänst samt alla invånare som är 65+ kan vaccinera sig för en andra påfyllnadsdos (dos 4).

Nu vaccinerar vi med det uppdaterade vaccinet. Läs mer här.

Våra Kliniker

All information om tidsbokning och drop-in vaccination mot covid-19 hittar ni på denna sida. Sidan uppdateras fortlöpande med den senaste informationen. Läs mer nedan.

Varför ska jag vaccinera mig mot Covid-19?

Covid-19 är en allvarlig och mycket smittsam sjukdom. Vaccin ger ett effektivt skydd, och fyller en viktig funktion för att kunna minska smittspridningen. Därför bör alla som kan vaccinera sig mot sjukdomen.

Vi på Legehuset är en av Sveriges största vårdgivare som arbetar med Covid-vaccination. Vi lägger därför stor vikt i att du som patient ska få en säker och trygg vaccinationsupplevelse hos oss. Tveka inte på att kontakta oss ifall ni har några funderingar. 

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer om vem som kan vaccineras.

 • Du behöver ta med dig legitimation när du ska vaccinera dig. ​
 • Det är bra att ha på sig kläder som gör det enkelt att komma åt överarmen vid en vaccination. Till exempel en kortärmad tröja. ​
 • Kom till vaccinationen vid utsatt tid och inte långt i förväg, om du har bokat tid.
 • Fyll i hälsodeklarationen (genom ”Alltid Öppet” appen)
 • Om möjligt, kom ensam till din vaccinationstid.
 • Undvik att ta med små barn. Även om det är ovanligt kan det hända att man får en reaktion. Ett litet barn kan tycka att det är otäckt. Personalen behöver ha fullt fokus på dig vilket kan vara svårt om barnen är med.
 • Ha gärna med ett munskydd

Covid-19 vaccination bokas via appen Alltid Öppet, alternativt via regionens call center per telefon 08-428 429 30. Vi erbjuder även drop-in tider. 

Du som har tagit dos 1 eller dos 2 hos annan aktör och bokar in dig hos oss för ny dos bokar in dig på Alltid Öppet precis som vanligt. 

Vissa grupper erbjuds/rekommenderas ytterligare påfyllnadsdoser från och med 1 mars 2023.

 • Personer som är 80 år och äldre erbjuds två påfyllnadsdoser per år, en på våren och en på hösten, med minst sex månaders intervall.

 • Personer som är 65-79 år rekommenderas att vaccinera sig med en påfyllnadsdos hösten 2023. Det finns möjlighet för den som önskar att ta ytterligare påfyllnadsdos i vår, efter 1 mars 2023

 • Yngre personer med medicinska riskfaktorer rekommenderas att vaccinera sig med en påfyllnadsdos hösten 2023. Det finns möjlighet för den som önskar att ta ytterligare påfyllnadsdos i vår, efter 1 mars 2023.

 • Personer med en sjukdom eller behandling som innebär att de behöver tätare intervall mellan doserna får ett individuellt vaccinationsschema av sin behandlande läkare. Vaccinationen sker på den behandlande mottagningen eller så skickas remiss till vårdcentralen som genomför vaccinationen. Detta innebär att vi inte vaccinerar denna grupp hos oss.

Följande erbjuds inte ytterligare påfyllnadsdoser:

 • Alla personer 18-64 år som inte tillhör någon riskgrupp och dessutom fått 3 doser.

De nya påfyllnadsdoserna erbjuds med start den 1 mars och det ska ha gått 6 månader sedan föregående dos. All vaccination bokas som vanligt via appen Alltid öppet eller telefonbokningen och det går också bra att uppsöka en vaccinationsmottagning med drop-in mottagning.

Rekommendation om att ta grundvaccinering mot covid-19 kvarstår.