Denguefeber

Vaccination

Denguefeber

Dengue-skydd, 10% rabatt: QDenga hos Legehuset i maj! Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping, Örebro.

Denguefeber är en virussjukdom som sprids genom myggor och finns i över 120 länder runt om i världen. Tidigare var det endast möjligt att skydda sig genom att använda preventiva medel som exempelvis myggmedel, men sedan april i år erbjuder vi på Legehuset ett vaccin mot denguefeber.

Varje år smittas omkring 390 miljoner människor av denguefeber världen över, och sjukdomen resulterar i cirka 20 000 dödsfall. Sjukdomen är vanlig i subtropiska och tropiska områden, såsom Afrika, Asien och Central- och Sydamerika. Även om användning av myggmedel tidigare har varit det främsta sättet att försöka skydda sig mot sjukdomen, innebär det nya vaccinet ett betydande steg framåt för att minska antalet smittade och döda på grund av denguefeber.

PRIS:

Qdenga – 1550 kr per dos

Varaktighet: 15min

Kan jag vaccinera mig mot Denguefeber?

Vi på Legehuset erbjuder nu vaccination mot denguefeber, som kan ges till personer från 4 års ålder. Vaccinet, som heter Qdenga, består av två doser som ska ges med tre månaders mellanrum. I nuläget rekommenderas inte någon booster-dos för dengue vaccinet, vilket kan ändras med tiden. Det är dock viktigt att notera att vaccinet inte ska ges till gravida kvinnor.

Har vaccin mot denguefeber några biverkningar?

Vanliga biverkningar av Qdenga-vaccinet innefattar irritabilitet, feber, smärta vid injektionsstället och minskad aptit. Andra biverkningar som kan uppstå är trötthet och hudrodnad vid injektionsstället.

I vilka städer vaccinerar ni mot denguefeber? 

Vi vaccinerar på alla våra mottagningar i Stockholm (Kista, Hammarby Sjöstad och Tyresö), Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.

*Hur funkar er prisgaranti på vaccination?

Vi erbjuder prisgaranti mot andra privata vårdgivare på vaccination och läkarintyg. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro och Linköping.

Prisgarantin gäller på ordinarie pris. Prisgarantin gäller inte mot tillfälliga kampanjer samt andra erbjudanden.

Vänligen välj klinik för tidsbokning.

Boka tid genom att välja mottagning och ledig tid.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.