Gula febern

Vaccination

Gula febern

Vaccination mot gula febern - Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro

Gula febern är en väldigt farlig virussjukdom som förekommer i framförallt norra Sydamerika, Centralamerika och Afrika. Dödligheten är mycket hög och varje år dör tiotusentals människor till följd av gula febern. Symptomen på sjukdomen är illamående, feber, smärta i kroppen och skador på levern. Eftersom levern tar skada syns ett gulaktigt utseende på huden, vilket också gett upphov till sjukdomens namn.

Enligt statistik från Världshälsoorganisationen, WHO, insjuknar omkring 200 000 personer i gula febern varje år. Ungefär 30 000 människor dör. Gula febern sprids via myggor och apor, vilket gör det omöjligt att utrota eller kontrollera sjukdomen helt. Dock finns det vaccinering mot gula febern och allt fler personer vaccineras mot det.

Boka din tid idag, så hjälper vi dig med din vaccination mot gula febern. Vi vaccinerar mot gula febern på alla våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro. Vårt mål är att kunna erbjuda marknadens bästa pris på vaccin mot gula febern, vi erbjuder därför prisgaranti på alla våra vaccinationer*. 

PRIS: 615 kr

Varaktighet: 15min

När behövs vaccinering mot gula febern?

Gula febern är en av de farligaste virussjukdomen en turist kan drabbas av. Därför rekommenderas alla som ska resa till länder där risk för smitta finns, att vaccinera sig mot gula febern. Samtliga länder i Afrika och Sydamerika har hög smittrisk. Gula febern är en så allvarlig sjukdom att flera länder kräver ett vaccinationsintyg för att resa in i landet. Även länder där gula febern inte förekommer kan kräva ett vaccinationsintyg om du tidigare varit i ett land där risk för smitta finns. Individer som är gravida eller har nedsatt immunförsvar bör inte vaccinera sig mot gula febern då det kan förekomma komplikationer

Har vaccin mot gula febern några biverkningar?

Milda biverkningar som svullnad, rodnad och klåda kring injektionsområdet är vanliga. Allvarliga biverkningar av vaccinet är väldigt ovanligt men kan uppkomma i enstaka fall. Exempelvis kan det förekomma allergiska reaktioner eller i extremt sällsynta fall, en form av gula febern.

I vilka städer vaccinerar ni mot gula febern? 

Vi vaccinerar på alla våra mottagningar i Stockholm (Kista, Hammarby Sjöstad och Tyresö), Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.

*Hur funkar er prisgaranti på vaccination?

Vi erbjuder prisgaranti mot andra privata vårdgivare på vaccination och läkarintyg. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro och Linköping.

Prisgarantin gäller på ordinarie pris. Prisgarantin gäller inte mot tillfälliga kampanjer samt andra erbjudanden.

Vänligen välj klinik för tidsbokning.

Boka tid genom att välja mottagning och ledig tid.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.