Hepatit A + B

Vaccination

Hepatit A+B

Vaccination mot hepatit A+B - Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro

Det finns ingen sjukdom som innefattar alla olika typer av hepatit. Du kan dock insjukna i hepatitsjukdomarna B, C och D samtidigt, vilket kallas för en Trippel Infektion. Det går dock att ta ett kombinationsvaccin för att ge kroppen ett gott skydd mot hepatit A+B.

Boka din tid idag, så hjälper vi dig med din vaccination mot Hepatit A+B. Vi vaccinerar mot Hepatit A+B på alla våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro. Vårt mål är att kunna erbjuda marknadens bästa pris på vaccin mot Hepatit A+B, vi erbjuder därför prisgaranti på alla våra vaccinationer*. 

PRIS Vuxen: 645 SEK

PRIS Barn: 485 SEK

Varaktighet: 15 min

Vad är ett kombinationsvaccin?

Ett kombinationsvaccin ger skydd mot minst två sjukdomar. Kombinationsvaccinet för hepatit A+B heter Twinrix.

När behövs vaccinering mot hepatit A+B?

Sjukdomarna hepatit A och B är vanliga i de sydliga delarna av världen. Om du ska resa till länder som ligger i Afrika, Asien, Östeuropa eller Sydamerika bör du se över ditt skydd.

Grunddoseringen består av tre doser. De två första doserna tas med fyra veckors mellanrum. Den tredje dosen tas tidigast 5 månader efter den andra dosen. Vaccinet administreras som en injektion i överarmen.

Har vaccin mot hepatit A+B några biverkningar?

Som för de flesta vaccin, är biverkningarna från vaccin mot hepatit A milda och förekommer i form av irritation, svullnad och ömhet kring injektionsområdet. Det är ovanligt att få illamående som biverkning men kan det kan förekomma i enstaka fall. Allvarligare biverkningar än så är väldigt sällsynta.

För barn under 16 år

Barn under 16 år tar ett specialanpassat vaccin som ger ett lika fullgott skydd som vaccinet för vuxna. Läs mer om det här.

I vilka städer vaccinerar ni mot Hepatit A+B? 

Vi vaccinerar på alla våra mottagningar i Stockholm (Kista, Hammarby Sjöstad och Tyresö), Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.

*Hur funkar er prisgaranti på vaccination?

Vi erbjuder prisgaranti mot andra privata vårdgivare på vaccination och läkarintyg. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro och Linköping.

Prisgarantin gäller på ordinarie pris. Prisgarantin gäller inte mot tillfälliga kampanjer samt andra erbjudanden.

Vänligen välj klinik för tidsbokning.

Boka tid genom att välja mottagning och ledig tid.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.