Hepatit B

Vaccination

Hepatit B

Vaccination mot hepatit B - Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro

Denna virussjukdom är släkt med hepatit A. Till skillnad från hepatit A smittar inte hepatit B lika lätt. Smittspridning av hepatit B förekommer genom blod eller kroppsvätskor. Exempelvis överförs smittan genom nålar från en smittad person till en frisk person. Smittan kan även överföras genom sexuellt umgänge.

Boka din tid idag, så hjälper vi dig med din vaccination mot Hepatit B. Vi vaccinerar mot Hepatit B på alla våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro. Vårt mål är att kunna erbjuda marknadens bästa pris på vaccin mot Hepatit B, vi erbjuder därför prisgaranti på alla våra vaccinationer*. 

PRIS Vuxen: 395 kr

Varaktighet: 15min

Symptom för hepatit B

Till skillnad från hepatit A kan en individ endast smittas av hepatit B en gång. Symptomen på de olika sjukdomarna liknar dock varandra i form av feber, huvudvärk, ledvärk, gulaktig utseende på huden och även illamående. Hepatit B anses inte som farlig utan mer som en obehaglig sjukdom. Dock finns det vissa fall då sjukdomen kan vara kronisk. Vaccination mot hepatit B finns tillgängligt för både barn och vuxna.

När behövs vaccination mot hepatit B?

Eftersom hepatit A och hepatit B är besläktade brukar de flesta vaccinera sig mot båda sjukdomarna med ett kombinationsvaccin. Vaccination mot hepatit A och hepatit B behövs vid utlandsresor till länder med smittrisk. Länder i Asien, Sydamerika och Afrika är de vanligaste delarna av världen där vaccination kan behövas. I Sverige är det väldigt ovanligt att bli smittad med hepatit B.

Har vaccin mot hepatit B några biverkningar?

Milda biverkningar förekommer som svullnad, rodnad och irritation kring injektionsområdet. Detta försvinner dock av sig självt inom några dagar. Biverkningar som huvudvärk eller feber är ovanligare och även de går snabbt över. Det är extremt ovanligt med allvarligare reaktioner på vaccin mot hepatit B.

I vilka städer vaccinerar ni mot Hepatit B? 

Vi vaccinerar på alla våra mottagningar i Stockholm (Kista, Hammarby Sjöstad och Tyresö), Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.

*Hur funkar er prisgaranti på vaccination?

Vi erbjuder prisgaranti mot andra privata vårdgivare på vaccination och läkarintyg. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro och Linköping.

Prisgarantin gäller på ordinarie pris. Prisgarantin gäller inte mot tillfälliga kampanjer samt andra erbjudanden.

Vänligen välj klinik för tidsbokning.

Boka tid genom att välja mottagning och ledig tid.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.