HPV Livmoderhalscancer

VACCINATION

HPV

LIVMODERHALSCANCER

HPV (Livmoderhalscancer)

HPV är en förkortning på humant papillomvirus och det orsakar bland annat livmoderhalscancer. Denna typ av cancer är vanligtvis inte dödlig och behandling finns. Omkring tre fjärdedelar av de som bär på livmodercancer kan bli friska igen.

PRIS: 1895 kr

Varaktighet: 15min

När behövs vaccinering mot HPV?

Om den som vaccinerat sig redan bär på livmoderhalscancer gör vaccinet tyvärr ingen nytta. Därför är det bra att ta vaccinet i så tidig ålder som möjligt. Vaccin mot HPV kan även vara till fördel för personer som är sexuellt aktiva, eftersom vaccinet kan ge skydd mot kondylom. Runt om i Sverige erbjuds gratis vaccination mot HPV till unga flickor. Vaccinet minskar risken för livmoderhalscancer med cirka 70 procent.

Har vaccin mot HPV några biverkningar?

De vanligaste biverkningarna av vaccinet är svullnad, rodnad och irritation kring injektionsområdet. Mer ovanliga biverkningar är illamående, värk och trötthet. Det är väldigt sällsynt att allvarliga reaktioner förekommer men inträffar det bör resterande doser inte tas.

Vill du ha hjälp?

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccination eller våra andra tjänster.