Influensavaccin

Denna årliga virussjukdom är smittsam under vintertid i Sverige. Den kan leda till en del dödsfall, det är de gravida, äldre eller personer med underliggande sjukdomar som drabbas främst. Men de flesta som blir sjuka i Sverige blir friska efter en tid. De symtom som förekommer med influensa är hosta, feber, ledvärk, huvudvärk och röda ögon.

PRICE: 300 kr

Duration: 15min

När behövs vaccinering mot influensa?

Influensa drabbar världen årligen och sjukdomen är därför inte likadan varje år, med tanke på det så är vaccinet inte heller likt hela tiden utan förnyas varje år. Detta innebär då att vaccination mot influensa inte ger ett 100% skydd och det finns en möjlighet att insjukna även om man är vaccinerad. De som rekommenderas att ta vaccinet är främst personer i riskgrupper, exempelvis om man är gravid, har någon kronisk sjukdom såsom astma eller diabetes eller ifall man är 65+ år.

 

Har influensavaccin några biverkningar?

Milda biverkningar förekommer som med alla vaccinationer vilket är rodnad, svullnad och klåda kring injektionsområdet. Det är även möjligt att känna mildare symtom av influensa som en biverkning av vaccinet men detta går över efter några dagar. Eftersom vaccinet för det mesta är baserat på äggprotein är det viktigt att äggallergiker rådfrågar sin läkare innan vaccinering av influensa då det kan leda till en allergisk reaktion.

Kontakta oss