Japansk encefalit

Vaccination

Japansk encefalit

Vaccination mot japansk encefalit - Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro

Japansk encefalit är en virussjukdom som överförs av myggor. Sjukdomen kan leda till allvarliga hälsoproblem, exempelvis hjärninflammation.

Vaccinering är det mest effektiva sättet att skydda sig mot sjukdomen.

Boka din tid idag.

PRIS: 1395 SEK

Varaktighet: 15 min

När behövs vaccinering mot japansk encefalit?

Vaccination mot japansk encefalit rekommenderas för barn från 2 månaders ålder och uppåt. Även vuxna och äldre rekommenderas att ta vaccination mot japansk encefalit i de fall längre resor i riskområden planeras. Vaccinationen utgörs av två doser med fyra veckors mellanrum för bäst skydd. För vuxna rekommenderas det även en tredje påfyllnadsdos som ska tas 12–24 månader efter senast tagna dos.

Har vaccin mot japansk encefalit några biverkningar?

Precis som med alla vacciner kan det finnas vissa biverkningar med vaccinet mot Japansk encefalit. De vanligaste biverkningarna är lindriga och kan innefatta rodnad, svullnad eller smärta vid injektionsstället, huvudvärk, trötthet och muskelvärk. Allvarliga biverkningar är mycket sällsynta.

I vilka städer vaccinerar ni mot japansk encefalit? 

Vi vaccinerar på alla våra mottagningar i Stockholm (Kista, Hammarby Sjöstad och Tyresö), Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.

*Hur funkar er prisgaranti på vaccination?

Vi erbjuder prisgaranti mot andra privata vårdgivare på vaccination och läkarintyg. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro och Linköping.

Prisgarantin gäller på ordinarie pris. Prisgarantin gäller inte mot tillfälliga kampanjer samt andra erbjudanden.

Vänligen välj klinik för tidsbokning.

Boka tid genom att välja mottagning och ledig tid.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.