Kolera

Vaccination

Kolera

Vaccination mot kolera - Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro

Kolera är en tarminfektion som orsakas av bakterien Vibrio Cholerae och medför kraftiga diarrér och kräkningar som orsakar vätskebrist. Kolera smittar via förorenat dricksvatten och mat. Vaccin mot kolera är tillgängligt och intas i oral form. Personer med nedsatt immunförsvar ska inte ta vaccinet (Vaxchora).

Boka din tid idag, så hjälper vi dig med din vaccination mot kolera. Vi vaccinerar mot kolera på alla våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro. Vårt mål är att kunna erbjuda marknadens bästa pris på vaccin mot kolera, vi erbjuder därför prisgaranti på alla våra vaccinationer*. 

PRIS: 790 kr

Varaktighet: 15min

När behövs vaccin mot kolera?

Vaccination rekommenderas framförallt till personer som planerar att stanna länge i länder där det är vanligt med kolera. Det kan även kännas bekvämt att ta vaccinet för att minimera risken att drabbas av turistdiarré.

Vad är Vaxchora?

Vaxchora är ett vaccin mot kolera. Det innehåller en försvagad form av kolera bakterien Vibrio cholerae.  Vaccinet kan tas från två års ålder.  Vaccinet ges i oral form och ska intas 10 dagar innan det är aktuellt att ha ett skydd. Efter intaget vaccin skapar kroppen antikroppar mot bakterien och ett skydd immunologiskt skydd skapas.  

Har vaccin mot kolera några biverkningar?

De vanligaste biverkningarna med Vaxchora är trötthet, huvudvärk, magont. Även biverkningar som exempelvis kräkningar och magont kan uppstå.

I vilka städer vaccinerar ni mot kolera? 

Vi vaccinerar på alla våra mottagningar i Stockholm (Kista, Hammarby Sjöstad och Tyresö), Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.

*Hur funkar er prisgaranti på vaccination?

Vi erbjuder prisgaranti mot andra privata vårdgivare på vaccination och läkarintyg. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro och Linköping.

Prisgarantin gäller på ordinarie pris. Prisgarantin gäller inte mot tillfälliga kampanjer samt andra erbjudanden.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.