Malaria

Vaccination

Malaria

Vaccination mot malaria - Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro

Malaria smittar genom myggor och kan vara en livshotande sjukdom. Myggor kan bära på parasiter som förs över till människors blod i samband med ett myggstick. Symtom på malaria är huvudvärk, feber, illamående, kräkningar, frossa, diarré och svettningar. Inkubationstiden för malaria är ungefär en till fyra veckor. Det är dock även möjligt att sjukdomen bryter ut efter flera år. Trots att det finns läkemedel som förebygger malaria, är det viktigt att hålla sig borta från myggor, exempelvis genom att använda myggnät. Malaria förekommer främst i tropiska länder.

Boka din tid idag, så hjälper vi dig med din vaccination mot malaria. Vi vaccinerar mot malaria på alla våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro. Vårt mål är att kunna erbjuda marknadens bästa pris på vaccin mot malaria, vi erbjuder därför prisgaranti på alla våra vaccinationer*. 

PRIS: Malariaprofylax 145 kr

Varaktighet: 15min

När behövs malariaprofylax?

Resedestination och resans tidsomfattning avgör vilka malariatabletter som bör tas. Det finns olika tabletter och det är viktigt att i god tid innan resan ta reda på vilka tabletter som behövs. Vissa tabletter ska tas omkring 1–3 veckor innan resa och sedan tas regelbundet även under resan. Både barn och vuxna kan ta tabletterna, dock är det åldern och vikten på barnet som avgör hur stor mängd av läkemedlet som behövs.

Har malariaprofylax några biverkningar?

Det är väldigt viktigt att noga följa instruktionerna för malariaprofylax. Överdosering kan ge upphov till allvarlig sjukdom. Biverkningarna för malariatabletter varierar beroende på vilken typ av tablett som tas. Vanligtvis kan biverkningarna vara yrsel, illamående och huvudvärk. Alla får inte biverkningar.

I vilka städer vaccinerar ni mot malaria? 

Vi vaccinerar på alla våra mottagningar i Stockholm (Kista, Hammarby Sjöstad och Tyresö), Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.

*Hur funkar er prisgaranti på vaccination?

Vi erbjuder prisgaranti mot andra privata vårdgivare på vaccination och läkarintyg. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro och Linköping.

Prisgarantin gäller på ordinarie pris. Prisgarantin gäller inte mot tillfälliga kampanjer samt andra erbjudanden.

Vänligen välj klinik för tidsbokning.

Boka tid genom att välja mottagning och ledig tid.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.