Påssjuka (MPR)

VACCINATION

PÅSSJUKA

MPR

Påssjuka (MPR)

Vaccin mot påssjuka ingår i ett kombinationsvaccin som kallas för MPR (mässling, påssjuka, röda hund). Kombinationsvaccinet ingår i det svenska allmänna vaccinationsprogrammet vilket innebär att de flesta barn i Sverige har fått vaccinet. Påssjuka är väldigt sällsynt i Sverige men det kan ändå uppstå enstaka fall. Det är väldigt viktigt att berätta för andra om sin egen eller sitt barns smitta, eftersom sjukdomarna (MPR) är mycket allvarliga. Trots att sjukdomarna som ingår i kombinationsvaccinet inte vanligen förekommer i Sverige är det viktigt att tänka på att vaccinera sig och sitt barn eftersom smittan för sjukdomarna finns runt om i världen.

PRIS: 425 kr

Varaktighet: 15min

Har vaccin mot påssjuka några biverkningar?

Milda biverkningar kan förekomma av vaccinet i form av rodnad, svullnad och klåda kring injektionsområde samt feber. Den allvarligaste biverkningen är hjärnhinneinflammation, det är dock extremt ovanligt att drabbas av. Hjärnhinneinflammation orsakad av sjukdomarna är dock vanligare, vilket gör vaccinet till ett säkrare val.

Vill du ha hjälp?

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccination eller våra andra tjänster.