Pneumokocker

Vaccination

Pneumokocker

Vaccination mot pneumokocker - Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro

Pneumokockbakterien kan vara orsaken till exempelvis öroninflammation, bihåleinflammation och lunginflammation. Bakterien drabbar för det mesta individer över 65 år eller yngre barn under 2 år. Sjukdomarna orsakade av pneumokocker kan behandlas med antibiotika. Allvarliga fall som orsakas av pneumokocker är ovanliga men kan förekomma. Exempelvis i form av blodförgiftning eller hjärnhinneinflammation. Dödsfall kan uppstå vid komplikationer.

Boka din tid idag, så hjälper vi dig med din vaccination mot pneumokocker. Vi vaccinerar mot pneumokocker på alla våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro. Vårt mål är att kunna erbjuda marknadens bästa pris på vaccin mot pneumokocker, vi erbjuder därför prisgaranti på alla våra vaccinationer*. 

PRIS:

Pneumovax – 430 kr

Apexxnar – 995 kr

Varaktighet: 15min

När sker vaccinering mot pneumokocker?

Vaccin mot pneumokocker kommer i två former. Den första formen kallas för konjugatvaccin och förekommer i barnvaccinationsprogrammet. Vaccinet ges i tre doser i åldrarna 3 månader, 5 månader och 12 månader. Barn som är mellan 1–2 år får istället två doser av vaccinet. De som är mellan 2 och 5 år erbjuds vaccination med antingen en dos av PCV13 eller två doser av PCV10. Vaccinet kan sedan kompletteras till att omfatta pneumokock fram till de är 6 år. Både barn och vuxna som befinner sig i någon riskgrupp rekommenderas att vaccinera sig med konjugatvaccin. Den andra formen av vaccination kallas för polysackaridvaccin. Detta rekommenderas både till barn och vuxna som löper större risk för att få allvarliga pneumokockinfektioner. Personer över 65 år rekommenderas att ta vaccinet.

Har vaccin mot pneumokocker några biverkningar?

Pneumokockinfektioner har med tiden blivit mer och mer resistenta mot antibiotika och det är därför viktigt att vaccinera sig för att förhindra dessa infektioner. Biverkningar som kan förekomma i samband med vaccinet är rodnad, klåda och svullnad kring injektionsområdet. Ibland kan vissa även uppleva minskad aptit. Få personer kan även uppleva kräkningar, diarré eller allergiska reaktioner. För spädbarn kan biverkningarna vara irritabilitet och feber.

I vilka städer vaccinerar ni mot pneumokocker? 

Vi vaccinerar på alla våra mottagningar i Stockholm (Kista, Hammarby Sjöstad och Tyresö), Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.

*Hur funkar er prisgaranti på vaccination?

Vi erbjuder prisgaranti mot andra privata vårdgivare på vaccination och läkarintyg. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro och Linköping.

Prisgarantin gäller på ordinarie pris. Prisgarantin gäller inte mot tillfälliga kampanjer samt andra erbjudanden.

Vänligen välj klinik för tidsbokning.

Boka tid genom att välja mottagning och ledig tid.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.