Rabiesvaccin

VACCINATION

RABIES

Rabiesvaccin

Sverige är ett av de få länder som sägs vara fritt från sjukdomen rabies. Annars finns den i stort sett runt om i hela världen. Rabies är en virussjukdom som skadar nervsystemet och orsakar delvis förlamning, ofrivilliga rörelser samt en rädsla för vatten. Rabies smittar främst från hundar och dess bett men kan även föras vidare från andra djur. Sjukdomen leder nästan alltid till dödsfall och flera tusen människor dör varje år till följd av rabies.

PRIS: 985 kr

Varaktighet: 15min

När behövs vaccination mot rabies?

Eftersom sjukdomen inte finns i Sverige är det få som vaccinerar sig. Även inför utlandsresa brukar inte de flesta bli rekommenderade att vaccinera sig eftersom risken att bli smittad inte är speciellt stor såvida inte smittbärande djur befinner sig i närheten. Då kan det vara bra att vaccinera sig mot rabies. Viktigt att veta är att i det fall någon blir biten av ett djur, kan en vaccination kort därpå förhindra sjukdomen.

Har vaccin mot rabies några biverkningar?

Det är väldigt ovanligt att allvarliga allergireaktioner uppstår som biverkning från vaccin mot rabies. Biverkningarna som kan uppstå är rodnad och ömhet kring injektionsområdet. Vissa kan även uppleva yrsel eller feber, vilket går över inom några dagar.

Vill du ha hjälp?

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccination eller våra andra tjänster.