Rabiesvaccin

Vaccination

Rabies

Vaccination mot rabies - Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro

Sverige är ett av de få länder som sägs vara fritt från sjukdomen rabies. Annars finns den i stort sett runt om i hela världen. Rabies är en virussjukdom som skadar nervsystemet och orsakar delvis förlamning, ofrivilliga rörelser samt en rädsla för vatten. Rabies smittar främst från hundar och dess bett men kan även föras vidare från andra djur. Sjukdomen leder nästan alltid till dödsfall och flera tusen människor dör varje år till följd av rabies.

Boka din tid idag, så hjälper vi dig med din vaccination mot rabies. Vi vaccinerar mot rabies på alla våra mottagningar i Stockholm, Göteborg, Partille, Linköping och Örebro. Vårt mål är att kunna erbjuda marknadens bästa pris på vaccin mot rabies, vi erbjuder därför prisgaranti på alla våra vaccinationer*. 

PRIS: 995 kr

Varaktighet: 15min

När behövs vaccination mot rabies?

Eftersom sjukdomen inte finns i Sverige är det få som vaccinerar sig. Även inför utlandsresa brukar inte de flesta bli rekommenderade att vaccinera sig eftersom risken att bli smittad inte är speciellt stor såvida inte smittbärande djur befinner sig i närheten. Då kan det vara bra att vaccinera sig mot rabies. Viktigt att veta är att i det fall någon blir biten av ett djur, kan en vaccination kort därpå förhindra sjukdomen.

Har vaccin mot rabies några biverkningar?

Det är väldigt ovanligt att allvarliga allergireaktioner uppstår som biverkning från vaccin mot rabies. Biverkningarna som kan uppstå är rodnad och ömhet kring injektionsområdet. Vissa kan även uppleva yrsel eller feber, vilket går över inom några dagar.

I vilka städer vaccinerar ni mot rabies? 

Vi vaccinerar på alla våra mottagningar i Stockholm (Kista, Hammarby Sjöstad och Tyresö), Göteborg, Partille, Linköping och Örebro.

*Hur funkar er prisgaranti på vaccination?

Vi erbjuder prisgaranti mot andra privata vårdgivare på vaccination och läkarintyg. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Partille, Örebro och Linköping.

Prisgarantin gäller på ordinarie pris. Prisgarantin gäller inte mot tillfälliga kampanjer samt andra erbjudanden.

Vänligen välj klinik för tidsbokning.

Boka tid genom att välja mottagning och ledig tid.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccinationer eller våra andra tjänster.