Zostavax (Bältros)

VACCINATION

BÄLTROS

Bältros (Shingrix)

De individer som tidigare drabbats av vattkoppor, kan drabbas av bältros. Vid smitta av vattkoppor försvinner inte viruset från kroppen utan finns kvar vilket kan utveckla en fortsättningssjukdom. Vanligtvis är det äldre som drabbas av bältros men den kan även drabba andra åldersgrupper. Sjukdomen förekommer i form av blåsor på kroppen som känns väldigt obehagliga men som går över. I mer allvarliga fall kan blåsorna dock leda till kroniska smärtor och permanenta problem.

Klicka ”Boka Nu” för att boka tid. Tidsbokningen görs genom vårdbussen.

Shingrix: 2400 kr

Tidsåtgång: 15min

När behövs vaccinering mot bältros?

Vaccination mot bältros rekommenderas till alla personer över 50 år. Vaccineringen minskar risken av att bli sjuk med ungefär 50 procent. Vaccinet är relativt nytt i Sverige och det är ännu inte helt fastställt hur länge skyddet med vaccinet varar. Det är dock bevisat att vaccin mot bältros är effektivt mot sjukdomen.

Har vaccin mot bältros några biverkningar?

Vaccinet mot bältros ger milda besvär som rodnad, svullnad och klåda kring injektionsområdet, vilket går över inom några dagar. Allvarliga biverkningar som förekommer i extremt ovanliga fall är muskelsmärtor, allergichock eller akut astma. Vaccinering mot bältros ger vanligtvis inga komplikationer och majoriteten får endast milda biverkningar.

Vill du ha hjälp?

Kontakta Oss

Kontakta oss gärna via hemsidan eller ring oss på 010-550 26 00 för att veta mer om våra vaccination eller våra andra tjänster.